Криминален психолог: Убийството на Йоан Матев е “престъпление от скука”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Криминалният психолог Неделчо Стойчев коментира убийството в Борисовата градина и профила на обвинения за престъплението Йоан Матев, когото вчера Софийски градски съд неочаквано оправда. Когато 15-годишният Георги Игнатов беше наръган смъртоносно в парка, обвиненият в неговото убийство Йоан е бил едва на 17 години. Какво поколение расте в България, могат ли младежите да правят разлика между добро и зло?

“Промяната във външния вид у хората е знак, че има някаквив сериозни вътрешни трансформации в този човек. Но не можа да се каже, че промяната е индикатор за бягане от образ”, това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Неделчо Стойчев.

Криминалният психолог добави, че прикриването от страна на близки и познати, съученици, свидетели е страх от помане на отговорност.

Стойчев направи профил на подобен престъпник – няма криминални прояви, нормално поведение, обикновено е мъж, личи неорганизираност на престъплението, свързаност с местопрестъплението.

“Това е “престъпление от скука”, може да е и под влияние на алкохол, извършено от презадоволен човек, на когото нищо не е отказано, смята, че всичко му е позволено, като голяма отговорност за такова поведение носят родителите”, каза още Неделчо Стойчев.

Той допълни, че насилникът израства в дисфункционално семейство, бащата не задава правилата за поведение в необходимото време, майката е свръхдоминираща.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар