Криптовалутата Ravencoin набира популярност след преминаването на Ethereum към нов алгоритъм

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като Етериум претърпя дългоочакваната актуализация Merge и блокчейнът премина от модел Proof-of-Work (PoW) към Proof-of-Stake (PoS), популярността на други криптовалути нарасна, тъй като много останали „миньори“ започнаха да търсят алтернативи.

Един от лидерите в тази насока е Ravencoin, който показа прилична динамика дори спрямо Ethereum, Ethereum Classic, Shiba Inu и Bitcoin. Миньорите, добиващи криптовалута, започнаха масово да преминават към новата криптовалута, а през двете седмици преди Merge, от 1 до 15 септември, нейният блокчейн хешрейт нарасна с 541 процента.Освен това самият цифров актив, който все повече се разглежда от миньорите като заместител на Ethereum след преминаването му към PoS, също отбеляза 75% увеличение на цената през изминалата седмица. Днес миньорите са изправени пред суров избор: или да изоставят традиционните начини за добив на криптовалута и да станат PoS-валидатори, или да преминат към други блокчейн системи.


Друг положителен фактор за Ravencoin беше официалното съобщение на криптовалутната борса FTX от 12 септември, че ще издаде безсрочни фючърси върху актива, което дава възможност на инвеститорите да печелят, като прогнозират цената му.

Самият блокчейн беше стартиран през 2018 г. въз основа на модела PoW – той е алтернатива на Ethereum, като предлага инструменти за децентрализирани приложения и възможност за издаване на NFT.

Понастоящем токенът се търгува около 0,06 долара и има пазарна капитализация от 710 млн. долара, което го нарежда на 60-о място сред всички криптовалути.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар