Криско, майките и Никола Вапцаров издигат Мая Манолова. Тя обяви: „София няма кмет, а директор, изпълняващ желания“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Певецът Криско, представен най-официално с името си Кристиан Талев, е  в Инициативния комитет, който издига и подкрепя Мая Манолова за кмет на София.

Това стана ясно на официалното й издигане от Инициативния комитет.

Членовете в него се представиха един по един – сред тях адвокатката Златина Хаджипанайотова, която промени начина на изплащането на помощи на деца сираци, Никола Вапцаров, член на комитет Лозенец, който се бори срещу спирането на небостъргача Златен век и е внук на поета, водителката на протестите на децата с увреждания Вера Иванова, представителят на борбата със застрояването на Черноморието – Бетономорие, представители на медицинското съсловие, както и рапарът Криско.

„Възхищатавам се на нейния хъс за справедливост. Ще съм изключително щастлив, яко следващият кмет е Мая Манолова. Заставам зад гърба й и пожелавам успех“, каза той на микрофон, шегувайки се, че няма да пее.

Никола Вапцаров е председателят на Инициативния комитет, който издига Мая Манолова за кмет на София.

„Г-жо Манолова, молим ви да направите София нашия Рим“, каза той.

След обявената подкрепа Манолова благодари на хората, които я подкрепят.
„Рамото, което те днес ми дават, е безценно“, каза тя и след това надълго и нашироко обясни защо е дала оставка като омбудсман – защото е била блокирана, проектите й отлежаващи в НС.
„Преди повече от 4 г. НС ме избра за омбудсман, тогава обещах да не стоя затворена в кабинета си, а да посрещам проблемите им на място и обещах, че ще спечеля битката на гражданите. Дадох си сметка, че омбудсманът е последният пристан на българския гражданин за справедливост. Обещах си, че няма да предам тази надежда. За мен бяха кауза. За тези 4 г. работихме здраво и не отстъпихме от нито едно наше обещание….“ и стигна до тоталния блокаж, до който е стигнала.
„Но сега няма да се откажа от битката за гражданите. И няма да се откажа да водя борба. София расте, но е непочистена, ограбвана, несигурна, обвита от пипалата на корупцията. В София само акулите се чувстват в свои води, затова виждаме перките им в центъра на града ни.
Вина за това имат всички политически централи, които разгражват столицата, но основната вина е на ГЕРБ, която в схеми упралява града вече 14 г. София е моделът на властта в държавата. Нещата се решават от някой друг, от години София няма кмет, а изпълнителен директор, чиято работа е да изпълнява желанията на един солиден приятелски кръг.
Кандидатрам се, защото заедно можем да се преборим с това и не ме е страх от всичко, което ще се излее срещу мен“, каза Манолова.
Тя каза, че ще представи програмата си, но част от нея е светла София, която ще има електронни обществени поръчки, отворени заседания на общинския съвет, намаляване на бюрокрацията, зелен град – град градина, такава каквато е била мислена.
„Смятам да сложа край на корупцията, в която е обвит градът“, каза в заключение тя.
 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар