Кристалина Георгиева се похвали, че провела продуктивни разговори с премиера на Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи с пост в Екс (X), бивш “Туитър”, че е провела “продуктивни” разговори с премиера на Китай Ли Цян в Пекин, предаде Ройтерс. Тя посочи още, че ще продължи да работи с Китай по теми като борбата с промените на климата и подкрепата за развиващите се и уязвими икономики.

Георгиева е на тридневна визита в Китай, разговаряла е и с новоназначения управител на китайската централна банка Пън Гуншън и с финансовия министър Лю Кун.След това Георгиева ще замине за Джакарта за лидерската среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), после обиколката й продължава с участие в срещата на Г-20 в Делхи. Тя ще бъде в Индонезия от 4 до 7 септември, а в Индия – от 8 до 10 септември.


През юли МВФ повиши леко прогнозата си за глобалния растеж за 2023 г., но остави без промяна прогнозата си за Китай и предупреди, че възстановяването на страната среща проблеми, а свиването на имотния пазар създава рискове.

МВФ остави без промяна и прогнозата си за Китай – ръст от 5,2 на сто за 2023 г., но едва 4,5 за 2024 г. Фондът предупреди, че възстановяването на страната върви под очакванията, а свиването на имотния сектор създава множество рискове.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар