Бойко Овце

КРС ще глоби БНР, а ние ще платим глобата – значи сме идиоти

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Африканска поговорка гласи: Ако искаш да спреш глупака, пусни срещу него друг глупак. В България това се повтаря ден след ден, но вторият глупак не успява да неутрализира първия и се налага да добавяме трети, четвърти и така докато някой от тях оглави Европейски център за сигурност… Български принос в Теорията за архетипите на Юнг.

Даваме му и много пари, за да мълчи и да произвежда анализи, които ще подкрепят статуквото. В един момент разбираме, че глупаците, които чакаме да се самонеутрализират се отнасят с нас като с идиоти. Навсякъде това положение ще е определено като ненормално. Но тук е така: глупаците (необразованите, примитивите, малоумниците) са по-умни от населението, което търпи тази свинщина.

 

Доказателства за подобна констатация в последно време колкото искате.

Вчера Комисията за регулиране на съобщенията обяви, че ще глоби БНР от 10 до 100 хиляди лева за спирането на програма „Хоризонт“ на 13 септември. Това малоумие измислиха някакви чиновници. Това казва законът, ще се оправдаят. Глоба, която радиото ще плати от своя бюджет, който бюджет плащаме ние – идиотите. Хем са ни лишили от информация часове наред, хем ние ще плащаме това безобразие, което може да се окаже умишлено. Хора, къде го има това?! Къде се търпи такава вандалщина?

 

Става и още по-гадно… Даже и кастрираните от Фандъкова улични псета знаят, че кучето е заровено в това, Кой е заплашвал генералния директор да отстрани Силвия Великова, за да не се отразяват протестите срещу назначението на Иван Гешев за главен прокурор. Какво дотук не е ясно? За Гешев или подкрепа или нищо – това е директивата. Прокуратурата, СЕМ, КРС, а сега и Сметната палата плюс някаква парламентарна комисия щели да нищят какво става в БНР. Ами става това, което става в БНТ, в парламента, в прокуратурата, в министерства и ведомства – навсякъде. Едни се обаждат по телефона и разпореждат, заплашват, уволняват, забогатяват, разпродават, купуват… Някога румънците се шегуваха, че „българския телефон“ бие техния рушвет. Вече сме обединили и двете, като сме прибавили рекет. Действа безотказно.

 

Цялата държава не може да накара генералният директор да каже Кой го е заплашвал. Не може да поиска разпечатка от телефонните разговори в онзи времеви отрязък, когато е вървяло заплашването. Същата държава не желае да разкрие кой е виновен за изтичането на данни за милиони граждани и фирми от НАП. Не разкрива и причините политици и висши чиновници да купуват златни имоти и да притежават милиони. Е, тогава каква държава е това! Тя очевидно работи за мафията и срещу 7 милиона нещастници, които пълнят джобовете на мафиотите, превърнали китна страна в кочина, а донякъде симпатичния народ – в свине. Така го третират. Така търпим да ни третират.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар