Крум Зарков: Смяната на Стефан Янев е грешка, но заради коалицията ще подкрепя

Крум Зарков: Президентът е принуден да управлява заради неуспеха на политическите сили

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Социалистите не са свикнали да виждат партията си в ролята на младши партньор“. Това коментира в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ депутатът от БСП Крум Зарков.

„Продължаваме промяната“ беше основната движеща сила, а младши партньор бяха останалите, в това число БСП. Нашата партия има за задача да бъде голямата лява партия на България, което значи или управлява, или е основна опозиция. За първи път се озовахме в такава роля и това поставя няколко проблема по отношение на решения, които ние бяхме определили като червени линии, в които в крайна сметка изтъняха с времето“.

„По-далновидните политици могат да правят прогнозите си по-качествено“, каза още депутатът от БСП.

„Ние бяхме длъжни като политическа сила да направим всичко възможно да има правителство. Това беше желанието и на по-голямата част от обществото ни. От друга страна всяка партия трябва да се подготвя за всички сценарии и аз бях от тези, които действително още през юни месец, когато задругата на четворната коалиция се развали, пледирах за подготовка за избори. Последният месец всъщност мина под знака на това да се докаже, че е направено всичко възможно, за да не се отиде на предсрочни избори“.

На въпроса дали ще бъде правосъден министър и вицепремиер в новото служебно правителство Крум Зарков отговори, че ще говори по темата, когато му дойде времето.

„Впечатли ме изявлението на Корнелия Нинова, която обвини президента в свалянето на правителството, все едно той е гласувал вот на недоверие“, заяви депутатът от БСП.

„Президентът е принуден да управлява заради неуспеха на политическите сили да излъчат правителство“.

Сайтът „Русе нюз“ пише, че се очаква БСП да има катастрофално нисък резултат на предтоящите избори, което да предизвика конгрес, на който Нинова да подаде оставка, а Зарков да я наследи като председател на БСП.

Русенската онлайн медия, от който избирателен район е и Крум Зарков избран за народен представител, е категорична, че той ще бъде служебен министър на правосъдието в кабинета на Радев и няма да бъде част от депутатските листи на БСП в предстоящите избори, заради Корнелия Нинова, която срина социалистическата партия и я превърна в малка бутикова брошка на ревера на „Продължаваме промяната“.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар