Крум Зарков: Стягайте се, отиваме на избори!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Народният представител от БСП за България Крум Зарков призова да се спре заблуждаването на партията и да се отправи ясно послания за предстоящи избори.

„Трябва да дадем ясен сигнал на нашата партия и го казвам от пет седмици: стягайте се, отиваме на избори. Шикалкавенето не е помогнало на никого, снишаването – още по-малко. Това решение, което ни предлага ръководството, е и от двете по малко“, изтъква Зарков.

Цялото изказване на народния представител пред днешното заседание на НС на БСП: 

Уважаеми другари,

Представете си, че имате близък, който разчита на вас и вашето мнение. Трябва да му кажете лоша новина. Има два подхода – да шикалкавите и лъжете или по-болезнения – да му я кажете директно. В такова положение е БСП спрямо своите избиратели. Те отдавна са разбрали, че най-вероятно ще се ходи на избори. Националният съвет обаче им създава нереалистични очаквания, защото си казват: “Ей, сигурно тези хора там имат нещо предвид”.

Само че накрая няма да се случи нищо и това е ясно от 22 юни насам. Това ще е четвъртият Национален съвет, в който ни се предлага са вземем решение да направим за правителство, защото е по-добре да има правителство. Да, по-добре е да има правителство, но очевидно не може да има. Лошото е, че контрата ще остане при нас, защото създаваме впечатление, че едва ли не от нас зависи дали ще има избори или не. Има само една причина да се държи мандата и тя е да се състави правителство и в момента, в който стане ясно, че това не е възможно, той подлежи на връщане. Всичко от 22 юни, когато Трифонов разтури четворната коалиция, е финт, за да не кажа фалш. Финт беше условието Бойко Рашков и антикорупционното законодателство, след като не се реализира първият мандат. Финт е и това, което правим сега с тази законодателна програма, която ни се предлага.

Питам: като нямаме мнозинство, кой управлява в парламента? Тези закони, които са изброени, са наименованията, а какво ще пише вътре? Кой ще избере шеф на КЕВР? Питам, защото легитимацията на този парламент беше да държи ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Питам: способен ли е този парламент да държи утре ГЕРБ и ДПС извън властта? Та те може и да имат мнозинство, може те да изберат шеф на КЕВР. Според мен това предложение за внасяне на законодателна програма не бива да се подкрепя. Честно и почтено е да кажем, че няма как да направим мнозинство. Как изглеждаме в очите на хората? В най-добрият случай неадекватни. А в най-лошия случай – готови на всичко за още няколко дни във властта. За какво са ни тези няколко дни, аз не мога са разбера. Какво ще се случи между утре и петък? Хайде, не казвам утре да го върнем мандата, но поне в петък. БСП направи всичко възможно, за да има правителство, но не може да направи невъзможното. Трябва да дадем ясен сигнал на нашата партия и го казвам от пет седмици: стягайте се, отиваме на избори. Шикалкавенето не е помогнало на никого, снишаването – още по-малко. Това решение, което ни предлага ръководството, е и от двете по малко.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар