Крум Зарков ще се кандидатира за лидер на БСП

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Крум Зарков ще се бори за лидерството в БСП, след като соцлидерката обяви оставката си, а конгресът бе насрочен за 22 януари. Това обяви самият той в интервю по ТВ1.

Депутатът обаче направи уговорката, че ще играе по правилата на новия устав и ще се бори за мястото на Корнелия Нинова в пряк партиен вот, в който участват всички членове и симпатизанти на партията.

„Корнелия Нинова заяви, че след 22 януари в БСП ще се отвори процедура за пряк избор. В тази процедура трябва да се заявят тези, които смятат, че могат да се справят по-добре от нея. Аз ще съм кандидат в тази процедура по пряк избор“, каза Зарков.

„Противник съм на връщането на уставното положение, което беше преди“, добави той. 

Зарков отрече да е кандидатът на т. нар. „вътрешна опозиция“.

„Надявам се да има достатъчно кандидати и в тази кампания да не стане като предишната – да се раздели на про и антининовисти. А да бъде кампания, в която да говорим за политика, за да може нашите членове най-накрая да се произнесат не само по личността, а и по пътя, по който трябва да се върви. Според мен този път е онзи на младите“, посочи той.

Зарков разкритикува Нинова и обяви, че ако стане лидер на БСП, ще „спре да говори за измислени теми“.

„Не е Истанбулската конвенция това, което вълнува нито младите, нито възрастните. И не са джендърите, които плашат 80% от българските граждани, които живеят с под 1000 лева на месец доход. Не е смяната на пола, която прави така, че българите да не живеят добре“, каза той, но добави, че въпросът за конвенцията е приключил заради решението на Конституционния съд.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар