Крушаре размаза контра-протеста-театър на ГЕРБ: Грозните и „свинливите“ имат същия проблем като умните и красивите.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Многократни случаи на изхвърлени отпадъци от клане на прасета има в района около сливенското село Крушаре, съобщават местните, участващи в блокадата в населеното място.

“Настояваме да обърнете внимание, че вече откриваме пети случай на изхвърлени отпадъци от клане на прасета в рамките на три дни. Новият случай е в един от каналите на язовир Жребчево директно изхвърлени във водата и около водата”, пишат те в отворено писмо, адресирано до премиера, кабинета и медиите.

Според тях не става дума за случайни инцизденти, а системна грешка в превенцията на африканската чума по свинете. Не е редно да се обвиняват стопаните и местната власт, при положение, че няма протокол за превативното колене на животни, подчертават те. Реакция от страна на БАБХ и здравното министерство няма.

Животновъдите вече няколко дни са блокирали пътя Ямбол-Сливен в знак на протест, като искат някой да поеме отговорност за некачествените мерки за превенцията, институциите да си вършат работата, и да се отговори ясно на въпроса как ще бъдат компенсирани финансово стопаните на избитите прасета.

“Наблюдаваме с интерес и безпокойство опитите на властта да изсипе на барикадата в Крушаре националистически и маргинални структури, които са в управлението на страната. Това доказва, че проблемът на управлението не е чумата, а ние”, отбелязват те.
Става дума за контрапротеста вчера, който предизвика допълнително напрежение в сливенското село и засилено полицейско присъствие. До сблъсъци все пак не се стигна.
“Грозните и „свинливите“ имат същия проблем като умните и красивите – неграмотното и корумпирано управление”, пишат още протестиращите. “Ние оставаме на барикадата.”
източник: https://www.tickle-news.com/2019/08/blog-post_37.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар