Кръстиха улица „Васил Левски“ в италианското градче Болгаре

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Връзката между българите и италианската община в провинция Бергамо датира от векове
В италианското градче Болгаре в областта Ломбардия бе открита улица на името на Апостола на свободата Васил Левски. Идеята е на генералния ни консул в Милано Таня Димитрова, предава БНР.

Градчето Болгаре с население около 7000 души e в съседство на град Бергамо. Съществува от времето на Римската империя. Според историци връзката между България и името му се дължи на българите, появили се в него през VI век. Повод за отбелязване на тази връзка е откриването на улица в нов негов квартал на името на една от най-забележителните личности от нашата история Васил Левски.

външна реклама

На събитието присъстваха освен представителите на българската дипломация начело с посланика на България в Италия Тодор Стоянов, кметът на Болгаре Лучано Редолфи, делегация от Враца, водена от кмета на града Калин Каменов и други официални лица от италианска и българска страна.

По време на церемонията по откриване на новата улица бе подписано и споразумение за сътрудничество между община Болгаре и община Враца. Представителите на двете общини поеха задължение да работят съвместно по общи европейски проекти и различни инициативи в областта на културата.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар