КСНС се събира при президента за мигрантите и COVID вълната

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започва заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Президентът го свика най-вече заради засиления бежански поток откъм Афганистан, предвид превземането на страната от талибаните, което засили и наплива на бежанци откъм българо-турската граница.

Очаква се на КСНС да бъдат обсъдени финансово-икономически мерки срещу COVID кризата и мигрантския натиск.

 “Необходими са допълнителни мерки за възстановяване на целостта и поддържане на граничните съоръжения за гарантиране на сигурността на южната ни сухопътна граница. Затова свиквам Консултативния съвет за национална сигурност, на който очаквам съгласие и конструктивност по отношение на защитата на държавната граница”, аргументира се миналата седмица Радев.

Лидерите на парламентарните групи, председателят на Народното събрание, ръководителите на спецслужбите, премиерът и ресорните министри ще се съберат при държавния глава за първи път от година и половина насам. Последният съвет се проведе на 17 януари 2020 г.

Заседанието се провежда на фона на политическа криза у нас и на настояването на президента за актуализация на бюджета, обвързана с връчването на мандата. 

 Още на влизане в президентските представителите на политическите сили формулираха най-важните за тях проблеми. 

Председателят на парламента Ива Митева заяви, че още в сряда ще бъдат сформирани парламентарните комисии в НС, включително бюджетната, за да се заеме веднага с актуализацията на бюджета. Митева ще постави въпроса пред партиите на Председателския съвет в сряда да започнат да обсъждат отсега датата на президентските избори.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар