Кунчев: Български граждани и техните семейства имат право да влязат в България, независимо какви документи носят – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Естествено всички български граждани и членовете на техните семейства имат право да влязат в България, независимо какви документи носят. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред журналисти.

“Ако те имат предварителни изследвания, тове е по-добрият вариант. За тези, които нямат – изискваме полимеразна верижна реакция и ако я няма, се поставят под карантина за 10 дни”, каза още доц. Ангел Кунчев.

По думите му идеята на брифинга му е, ако има неясни въпроси по отношение на изискванията към граничния здравен контрол, те да бъдат изяснени.

“Граничните мерки, въпреки че се определят от всяка една държава. Идеята на Европейската комисия беше те да са комбинирани. С въвеждането на европейския сертификат, това е факт”, коментира той. Според него това важи най-вече за страни, които са в зелената и оранжевата зона. “Европейският сертификат за ваксинация дава много по-голяма свобода на придвижване, особено в рамките на ЕС. С изключение на страните, които са достигнали висока степен на заболяемост като Гърция, Кипър, Великобритания, Испания и Португалия и Нидерландия”, заяви още доц. Кунчев.

ългарски граждани и членовете на техните семейства имат право да влязат в България, независимо какви документи носят

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар