Кунчев до Мангъров: Затваряй си устата, много говориш!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Случи се нещо с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев през последните месеци и действа неадекватно. Затварянето на страната, маските в училищата – това е липса на мисъл…

Те ме потърсиха и ми казаха да си затварям устата” – това заяви пред БТВ началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров.

 

“Д-р Кунчев ми каза да си затварям устата. През нощта карам колата, връщам се от преглед. Звъни ми телефона, обажда ми се д-р Кунчев. С него винаги сме били приятели. Казва ми – “Много говориш, аз съм единственият, който се противопоставя на лошото отношение към теб. Трябва да млъкнеш. И аз казах “Добре”, но не млъкнах”, твърди доц. д-р Атанас Мангъров.

Доц. Ангел Кунчев беше категоричен, че не може да става дума за оказан натиск: “Омръзна ми да обсъждам изявления на хора, които в живота си не са виждали болен от коронавирус. Аз няма как да оказвам натиск над него, а и не искам. Работим от много години заедно”.

“Препоръчах му да не обърква хората. Нека да мисли каквото иска, но когато всички страни вземат мерки, СЗО препоръчва, когато европейски и американски центрове доказват с факти и цифри колко помагат маските, да излезеш и да кажеш “Това е глупост, не го правете”, е объркване на хората и пречи на мерките на държавата да се бори с инфекцията”, коментира още главният държавен здравен инспектор. Той обясни, че не иска да плаши хората, но коронавирусът е реалност и колкото повече хора се спасят – толкова по-добре.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар