Кунчев предложи задължителна ваксинация за хората в определени сектори – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев призова за въвеждане на единни ограничителни мерки в страната с ограничаване на масовите мероприятия, засилване на ваксинацията, а в областите с висока заболеваемост от Covid-19 маските да станат задължителни на открито при струпване на хора. Във Велико Търново, където участва в заседанието на Областния съвет по здравеопазване, доц. Кунчев заяви, че настоява за въвеждане на задължителна ваксинация за два държавни сектора, съобщава БНР.

Единните ограничителни мерки да се въведат при областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, но при актуализация на бюджета, посочи доц. Ангел Кунчев: 

“Ако до тогава бъде приета актуализацията на бюджета и Министерски съвет разполага реално със средствата, които е предвидил, това ще позволи директно включване на компенсационни икономически мерки веднага след налагане на ограничителните, което е много важно”.

Главният държавен здравен инспектор подновява предложението си ваксините да станат задължителни в два сектора:

“За мен е важно медицинските специалисти и работещите в социалните заведения на този етап, като начало да бъдат имунизирани”.

Обсъжда се ваксинацията да стане задължителна и в образованието при педагозите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар