Кунчев: Стиснете зъби още малко, това ще е последната вълна за този сезон

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Стиснете зъби още малко. Говорим най-вероятно за последна за този сезон вълна. Ако успеем да се справим и да минем без много жертви, би било добре”, заяви главният здравен инспектор Ангел Кунечв пред БНТ.

В момента тече съвещанието на Областния щаб на София, на което се разглеждат мерките, които да се въведат от края на седмицата. Новите мерки се внасят като предложение от шефа на Столичното РЗИ Данчо Пенчев, но Ангел Кунчев стои зад тях напълно.

Кунчев заяви, че предстоящото затваряне в София бъде за две седмици и в него се предвижда преминаване на учениците изцяло на дистанционно обучение, затваряне на детските градини, заведенията, фитнесите, моловете, игралните зали и всякакви обекти, които събират повече хора.

Ангел Кунчев не се нае да каже предварително дали мерките ще бъдат приети, тъй като се отчитат много фактори, включително и икономически, а и психологически, тъй като всички са наясно, че умората и пренапрягането на гражданите са големи.

На първо място трябва да са болниците и дали те могат да поемат болните и да им осигурят здравни грижи, заяви Кунчев.

Според Кунчев в следващите 3 до 4 седмици ще е най-натоварено и ще има най-много случаи, но след това се очаква спад на случаите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар