Купища боклуци и в коритото на Струма – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цялото корито на река Струма от община Невестино до Бобошево е пълно с отпадъци. По дърветата и храстите в реката стоят тонове найлонови торби и всякакви боклуци от бита ни, съобщава БНТ.

Почти по цялото трасе от Невестино до Бобошево, по пътя, минаващ през селата, ясно личат купчини – нерегламентирани сметища. Разхождайки се в района, Райчо Цветин дори случайно става свидетел на това как се изхвърлят отпадъците.

“Аз лично по-надолу се опитвах, защото от години снимам Струма, Рила, района тук, бях много ниското, една малка рекичка, която се влива в Струма да заснема и върху мен се изсипа един камион – килими, черги, покъщнина явно, на къщата, в която никой не живее или правят ремонт. И това не е единичен случай”, казва Цветин.

Голяма част от отпадъците са останали по растителността в коритото на река Струма и ясно личи докъде е стигала водата при проливните дъждове. Друга част от тях обаче продължават да се носят по течението на реката.

Рибарите казват, че вече не искат да ловят риба заради мръсотията и непочистените отпадъци, които продължават да седят в реката.

От общината Невестино заявиха, че във всяко населено място отпадъците се събират по няколко пъти в месеца. А в общинските участъци на река Струма вече е започнало почистване на коритото, но се чака да спадне още нивото на водата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар