Курсът на биткойна се качи до най-високото си ниво от юни миналата година

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В края на миналата седмица биткойнът се повиши до най-високото си ниво от миналото лято. Възходящата тенденция при криптовалутата се дължи на залагането на някои инвеститори, че Федералният резерв на САЩ ще се въздържи от повишаване на лихвените проценти.

Към днешна дата (22 март), биткойнът се търгува на цена от около 28 126 долара за монета (по данни на CoinMarketCap). През последната седмица най-популярната криптовалута в света поскъпна с повече от 10 процента.Поскъпването му беше подкрепено от някои други популярни криптовалути. Например, към момента на писане на статията цената на Етериум се търгува за 1 795 долара за монета. Солана поскъпна с повече от 5% до 22,38 долара за монета, а Кардано се повиши с 10% за последната седмица от 0.32 до 0.38 долара за монета.


Инвеститорите обикновено разглеждат биткойна като високорисков актив поради високата волатилност на криптовалутата. Редица фактори допринесоха за поскъпването на биткойна в края на седмицата. Все повече инвеститори залагат на това, че цикълът на Федералния резерв на САЩ за повишаване на лихвените проценти може да е към своя край на фона на финансовите сътресения след фалита на две американски банки миналата седмица.

Изведнъж се появи въпросът дали Фед ще продължи да повишава“, каза Кристофър Бендиксен, ръководител на отдела за изследване на криптовалути във фирмата за управление на цифрови активи CoinShares.

Той също така отбеляза, че някои традиционни инвеститори са проявили интерес към биткойна на фона на опасенията от по-нататъшни сътресения в банковия сектор. Привлекателността на биткойн се засилва от факта, че той не е обвързан с долара, така че стойността му може да се повиши отново в близко бъдеще.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар