Кутев: Борисов нагло лъже! Раздал е 1 млрд. лв. без никакви банкови гаранции!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Създава се интрига, вотът няма да се манипулира

Борисов нагло лъже. Раздал е 1 млрд. лв. без никакви банкови гаранции! Така Антон Кутев – говорителят на служебното правителство коментира в студиото на Нова телевизия проверките за АМ „Хемус”.

„Темата  се обсъжда вече 4 месеца. Очаквах не Бойко Рашков да дава информация по случая, а прокуратурата, която се самосезира отдавна. Не става въпрос за едни 60 милиона. Проблемът е, че от 4 до 9 лот нещата са много сходни. Бойко Борисов излъга, че всичките договори били с банкови гаранции. Не са! Над милиард е изхарчен и няма банкови гаранции”, обясни говорителят на служебното правителство.

Той коментира и ситуацията с машините за гласуване: „Чрез скандалите с машините за вота се създава интрига. Надявам се тя да не е политическа“. Антон Кутев допълни, че през тези машини няма вотът да бъде манипулиран.

„Целият медиен шум е опит да се създаде напрежение в обществото, който е предизвикан от определени политически сили”, каза Кутев.

По думите му това да се вкарват някакви машини на по 100 и на по 200 не е най-добрият начин да се проведат изборите. Припомняме, че преди дни на пресконференция от ГЕРБ обявиха, че има 228 устройства, които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите. Вчера се появиха нови 150 машини за гласуване в митнически склад на летище София.

„Имаме 228 затворени машини от ЦИК. Комисията уведоми ДАНС за тях. За следващите 150 се оказва, че е уведомена прокуратурата. От „Сиела Норма” твърдят, че те не могат да бъдат използвани, защото нямат софтуер. Не разбирам какъв е този хъс на „Сиела Норма” да вкара един куп машини, които били за Грузия. Тази неделя има избори в България, а не в Грузия. Не мога да кажа дали „Сиела Норма” участва в заговор и не е моя работа“, каза Кутев.

„Борисов често бърка фикциите с реалността. В момента за пореден път е така. Колкото и да се опитва да напомня за „Костинбродската афера”, нека си спомним, че там имаше отпечатани готови бюлетини и щяха да се използват от ГЕРБ“, поясни говорителят на служебното правителство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар