Кутев: Нито една молекула газ не е преминала в посока България през гръцката връзка

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До момента нито една молекула газ не е преминала в посока България през гръцката връзка,  коментира говорителят на служебното правителство Антон Кутев пред bTV.

С това се заехме първо – как да се направи така, че по най-бързия начин тази връзка да заработи. Създадохме кризисен щаб и започнахме да решаваме нещата по приоритети, първият е да се осигури газовата връзка с Гърция“, подчерта той, цитиран от БТА.

 

Кутев обясни, че това, което е направено досега в рамките на щаба, е, че са се погрижили да заработи газовата връзка, както и че са  поискани данни от работодателите в България, за да се изчислят необходимостите от газ до края на зимата.

Изпратено е искане за удължаване на срока по офертата за американските танкери, заедно с това направихме всички усилия да обявим търг за доставките до края на годината на втечнен газ, отбеляза говорителят на служебното правителство.

 

Той добави, че едно е да искаш оферта, друго е да обявиш търга за доставка, който е съвсем друг механизъм и гарантира в съвременното общество добрите цени.

В най-кратък срок ще направим всички възможни модели, ще изчислим точните количества газ, които трябват на България до края на зимата. Надявам се до една-две седмици да стане това, да сложим тези варианти на масата“, коментира още Кутев.

 

По думите му решението ще бъде взето не само от правителството.

Искаме да въвлечем в това решение и работодателите, и синдикатите, и браншовите организации. При отсъствие на Народно събрание ние ще използваме всички организации, които са легитимни да представляват гражданския вот, за да обсъдим възможните варианти“, каза той.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар