Кутев: Новият шеф на ДФ „Земеделие“ е оправдан по всички обвинения, ГЕРБ не са избрали верния човек

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новоназначеният шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е оправдан по всички обвинения, съобщи говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

По-рано днес предходните управляващи от ГЕРБ казаха, че новоназначеният шеф на Държавен фонд „Земеделие“ е разследван за данъчни престъпления.

Да, срещу него са водени дела, през 2008 г, но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Това е първа сага, през 2013 г. Михайлов завежда дело срещу прокуратура, осъдил е прокуратурата за това, което му е причинено за десетки хиляди левове. Следващият документ е изпълнителен лист – 45 000 лева да се изплати от прокуратурата. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят, каза Антон Кутев.

Обвиненията са абсолютно политическа форма. Не са избрали верния човек, допълни той.

Според Кутев, Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят какви са били съдебните саги на настоящия шеф на ДФЗ Борислав Михайлов.

Доколкото видях записа, Тома Биков с мълчаливото съдействие на Томислав Дончев са задали един куп въпроси, на които те очевидно имат отговор. Въпросите касаят шефа на Фонд „Земеделие“ и това дали срещу него са водени дела, дали е бил следствен и т.н. Те много добре знаят от това, което казват, каква е истината. 

„Те просто се опитват, нямайки други инструменти, да накалят, когото могат. Пожелавам им следващия път да са по-старателни в опитите си. Това не е опит да бъдат полезни“, подчерта говорителят на служебното правителство. 

Снимка: Булфото

Опитах се да намаля корупцията и благодарение на това бях атакуван. Сега се опитвам да премахна корупцията във Фонд „Земеделие“. Сега ще си търся правата пред съда, заяви самият Михайлов. Той поясни, че през 2004 г. се е опитал да намали корупцията в данъчната система, затова бил арестуван. „Сега във Фонд „Земеделие“ пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети“, каза шефът на ДФ „Земеделие“. 

Снимка: Булфото

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар