Кутев прати протестиращите в Банкя

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според мен протестиращите трябва да ходят в Банкя или другаде, където живее бившият регионален министър Николай Нанков. Защото те са измамили фирмите, които сега протестират, заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

„Да обещаеш на фирмите 1,5 млрд. лв. за ремонт на пътища, без те да са били предвидени в бюджета, е форма на измама. И ние ще дадем сигнал в прокуратурата за това“, каза още Кутев в присъствието на служебната регионална министърка Виолета Комитова.

Тя повтори тезата си, че през 2018 и 2019 г. АПИ и МРРБ са действали безотговорно, възлагайки ремонти за много повече пари, отколкото са били предвидени в бюджета.

Пътните строители излязоха днес на протест с блокиране на шосета. Служители на „Автомагистрали-Черно море“ излязоха на три пътни артерии в страната.

Пътният възел край село Белокопитово на АМ „Хемус“ и главният път София-Варна е блокиран от протестиращи. Няколко часа те не пропускат движението в двете направления.

Над 200 души дойдоха на АМ „Тракия“, за да си поискат заработените, но неизплатени средства. Повече от час и половина продължава протестът, но не се стигна до блокада на автомагистралата.

Недоволство има и пред Министерския съвет. Поводът – неизплатени близо 37 милиона лева за ремонта на магистрала „Тракия“ от страна на Регионалното министерство.

Дружеството алармира, че не може да изплаща заплати и предупреждава за възможни съкращения на служители. Протест на служители на „Автомагистрали-Черно море“ блокира и пътя Русе-Разград. Те затвориха за половин час кръстовището към село Червена вода на изхода на Русе.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар