“Куцук-куцук, главата ми е здрава”: 🐭Буци🐭 обяви проектокабинета на ГЕРБ (видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви имената на министрите в проектокабинета на ГЕРБ.

Това стана в живо излъчване във фейсбук страницата му. Борисов, който в понеделник вечерта бе опериран заради скъсан менискус в “Софиямед”, събра номинираните за министри в болницата. Монологът му бе изпъстрен с бисери от типа: “Куцук-куцук, ама главата ми е здрава” и “По-бързо, че конците ми кървят“. Премиерът в оставка се обърна към предложения за министър на културата Калин Вельов и го попита дали има плочки на корема, визирайки снимки на председателя на парламентарната правна комисия от “Има такъв народ” Радостин Василев, за които пиарът на ГЕРБ Никола Николов реши, че са скандални.

На парламентарните избори ГЕРБ отново стана първа политическа сила, но няма изгледи да управлява за четвърти път, защото всички останали партии в парламента обявиха, че няма да подкрепят проекта им за кабинет. Въпреки това конституцията предвижда първата политическа сила да получи от президента мандат за съставяне на правителство. Това ще стане по-късно във вторник.

Още миналата седмица Борисов обяви, че кандидат на ГЕРБ за премиер няма да е той, а Даниел Митов.

“Партията единодушно застава зад Даниел Митов, след това за министър на отбраната – Румен Христов. Предложих на Красимир Каракачнов да остане и в този кабинет военен министър. Той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Аз му предложих, искам да се знае. Такова е времето, такива са изборите”, каза Борисов във вторник.

За министър на културата той обяви името на Калин Вельов, а за министър на туризма – Любен Дилов-син. Александър Иванов пък е предложението за министър на регионалното развитие и благоустройството.

 

 

От думите на Борисов се разбра, че Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова са предложени на постовете, които заемат в сегашното правителство в оставка – вицепремиер, министър на външните работи, министър на финансите и министър на правосъдието.

Ивелина Василева е предложена за министър на околната среда и водите.

Десислава Танева e предложение за министър на земеделието. Делян Добрев е номиниран за министър на енергетиката, a Жечо Станков – за министър на икономиката.

Предложението за министър на здравеопазването е министърът в оставка проф. Костадин Ангелов. Росен Желязков е номинацията за министър на транспорта, а Красимир Вълчев – за просветен министър. Деница Сачева остава номинацията за социален министър. Красен Кралев – министър на спорта.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар