КФН: Нямаме отношения с лицата от списъка по Закона „Магнитски“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Комисията за финансов надзор съобщи, че няма отношения с лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) от Министерство на финансите на Съединените американски щати. От институцията напомнят, че в изпълнение на Решение на Министерския съвет № 441 от 04.06.2021 г. Министерството на финансите публикува списък на тези лица.

От Комисията допълват, че съобразно своите законови правомощия и действащите регулаторни изисквания съблюдават и са в готовност да съдействат на компетентните органи по т. 1. от Решение на Министерския съвет № 441 от 04.06.2021 г. относно включените в обхвата на извършваните проверки лица.КФН подчертава, че и занапред в надзорната си практика ще продължи да предприема всички законово регламентирани и необходими мерки за запазване стабилността на капиталовия пазар и на небанковия финансов сектор като цяло, превенция на незаконосъобразни практики, водещи до накърняване на доверието на инвестиционната общност.


Припомняме, че на 9 юни Министерството на финансите публикува нов-разширен списък. Към вече публикуваните имена на 64 фирми бяха добавени още 34 в списък на свързаните лица: Всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC.“.

Източник: Министерство на финансите

Както Dir.bg писа, на 2 юни 2021 г. Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ съобщи, че налага санкции на бизнесмена и обвиняем Васил Божков, бившия народен представител Делян Пеевски, заместник-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков и на 64 компании в България, съгласно закона „Магнитски“.

В изявлението се казва, че Службата за контрол на чуждестранните активи санкционира тримата българи заради тяхната голяма роля в корупция в България, както и техните мрежи, включващи 64 юридически лица.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар