Където населението застарява, работата се поема от роботите

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американски учени установиха, че роботите завземат работните места по-бързо там, където хората застаряват с по-високи темпове, съобщи Ройтерс.

Alibaba: Роботите са чудесни служители, защото не пушат на работното място

Изследването на учени от Масачузетския технологичен институт и университета в Бостън е обхванало демографски и индустриални данни от 60 държави. Изводите са, че има силна връзка между застаряваща работна сила – определена като отношение на работещи на 56 и повече години и такива на 21 до 55 години, и използването на роботи, особено в промишлена среда.

Резултатите показват, че възрастта обяснява 35 процента от вариациите между страните при въвеждането на роботи. Много по-вероятно е да бъдат въведени машини, където работещите застаряват.

Застаряването има огромна роля за въвеждането на роботи“ – каза Дарън Ачемоглу от Масачузетския технологичен институт, извършил изследването заедно с Паскуал Рестрепо от Бостънския университет.

Резултатите от изследването съвпадат с отдавнашната тенденция, наблюдавана в държави като Германия и Южна Корея, които са сред най-бързо въвеждащите роботи и където работната сила бързо застарява.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар