Къде в страната седмичният пазар излиза най-скъпо? – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Потребителски експеримент на NOVA. Колко ни струва седмичният пазар, за да напълним хладилника си, без да правим дупки в джоба? Репортерът Юлиян Стоянов заедно с кореспондентите ни от Добрич и Пловдив отидоха да пазаруват. Равноспетката показа, че в по-малкия град основните стоки струват повече. 

Събота е пазарен ден. Екип на NOVA отиде да провери колко ще ни струва седмичният пазар. За целта направихме списък с основни продукти, които ще купим в трите града. Единственото условие беше, че трябва да купуваме продукти среден клас.

Когато платихме покупките си, равносметката показа, че със средна заплата от 3000 лева на месец в София сумата е 35,13 лева. 

В Пловдив платихме 31,13 лева със средна заплата 1845 лева. А в Добрич, където е най-ниската средна заплата за Североизточна България – 1550 лева, за същите продукти платихме 35 лева.

Добрич подминава Пловдив и е почти толкова скъпо, колкото в София. Най-съществена разлика има в цената на ориза, кашкавала и сиренето – над 2 лева. Но в житницата на България брашното е най-евтино – с около 50 стотинки. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар