Къде изчезват парите от винетките около 300 милиона лева на година?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общата дължина на пътищата от републиканската пътна мрежа на България към октомври 2019 г. е 19 877 km, от които: 

6 автомагистрали – 816 km; 
9 пътища I-ви клас – 2975 km; 

44 пътища II-ри клас – 4035 km; 150 пътища 
III-ти клас (обозначени с трицифрено число) – 6400 km;  256 пътища 

IV-ти клас (обозначени с четирицифрено число) – 5651 km; 
Общо – 12051 km[1]. 

Общият брой на всички първокласни, второкласни и третокласни пътища в България е 459 броя. 

Данните са официални от сайта на АПИ и Регионалното министерство, както и факта, че парите които се събират от Винетки са около 300 милиона лева на година, това прави около 15 092 лева на километър.

Всички знаем, че Винетките бяха въдеведени, за да може с парите от тях, да се поддържат пътищата в България, през 2016 година цената на стикерите беше вдигната на 97 лева без обшествено обсъждане по мутренски от Борисов и Павлова, за да имало повече пари за поддръжка на пътищата, което означава, че за три години, за 1 км от републиканската пътна мрежа трябва да са похарчени около – 45 276 лева!

Или 23 218 евро колкото според разчетите на Герб излиза километър новопостроена магистрала, но както всички виждаме по родните пътища, там където има ремонтиран участък или нов седи табела, че той е финансиран по програма на европейският съюз, така че седим и се питаме, реално къде потънаха близо милиард лева за три години от винетките в България.

Защото ако остойностим всичко, излиза. че за последните три години само от събраните приходи Герб би трябвало да са преасфалтирали всички пътища с винетки в България, но както сами всеки ден виждаме, това не е така, така че къде са парите г-н Борисов или няма значение, че ги усвоявате с г-н Горанов за други неща, вас както знаем няма кой да ви разследва нито в Европа, нито в България…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар