Къде изчезна фирмата, която трябваше да достави половината тестове за учениците?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все още не е ясно защо една от двете фирми е сключила договор за доставка на тестове за учениците, а впоследствие се е отказала. Вчера здравният министър Стойчо Кацаров заяви, че тя е подписала договор, но е изчезнала и не е доставила тестовете.

Кацаров уточни, че става въпрос за дружеството „Булснайт“.

Проверка в Търговския регистър показва, че фирмата е регистрирана през 2013 г. Едноличен собственик е Димитър Александров Димитров с първоначален капитал 300 лева.

Екип на БНТ посети адреса, на който се намира офисът на фирмата, но там не откри никого. По телефона също не успяват да се свържат с представител на фирмата.

Заради проблема с недоставените тестове учениците в 15 области на страната днес останаха на онлайн обучение.

Междувременно от Министерството на образованието и науката съобщиха днес, че са получи от здравното министерство нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система. Тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните при първата поръчка.

Няма задължителен ден, в който да се стартира присъственото обучение за всички училища, объсни още днес образователният министър. Стартирането на присъствения учебен процес ще става едва при изпълнението на три условия – налични тестове; съгласие на родителите за тестването на децата им – над 50% за паралелка; учители, заедно с доброволци, които да тестват децата в дадената паралелка.

Денков съобщи, че здравното министерство е направило голяма поръчка за 1 милиона 460 хиляди тестове. „Ако тези тестове бъдат осигурени в следващите дни, ние ще имаме тестове за един месец. Системата трябва да се захрани. Ако няма тестове, учениците отново ще преминат към онлайн обучение“, допълни министърът.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар