Къде можем да караме ски в Стара планина? – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Къде можем да караме ски в Стара планина?

Ски Център Ком

Ски зоните в Стара планина вече са отворени за всички любители на зимата и зимните занимания. В сърцето на Балкана две писти са на разположение на скиори и сноубордисти в ски зона „Беклемето”. Традиционно курортът над град Троян събира хора от цяла Северна България. Проходът към Кърнаре е почистен и позволява достъп и от юг. Актуална информация за обстановката има в сайта и Facebook профила на хотел „Сима”. 

На 25 километра над град Берковица е разположен ски център „Ком”. 1100-метровата писта е отворена с еобри условия за начинаещи и напреднали. Хижите наоколо предлагат места за нощуване. Пътят в планината се почиства редовно. Повече информация: във Facebook страницата: https://www.facebook.com/skikom/

Отново в западната част на Стара планина е отворен и ски център „Пършевица”. До него се стига по поддържан път от Враца, през село Згориград. Информация за обстановката в района има във Facebook групата „Ски център „Пършевица”: https://www.facebook.com/groups/106345079394700/?ref=share

Източно от Беклемето, в околностите на Габрово условия за ски спортове предлагат пистите край географския център на България в местността „Узана”. Снежната покривка е достатъчна за приятни моменти със ските. За актуална информация: Facebook страниците на хижа „Узана” и ски писта „Географски център-Узана”.

Накъдето и да решите да тръгнете, проверете актуалната метеорологична прогноза, както и условията за зимни преходи и спортове, доколкото ги има в социалните мрежи, съветват от НОВА.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар