Къде можем да си направим безплатно бърз антигенен тест (СПИСЪК) – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната вече имат сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщи министерството на здравеопазването.

Съгласно договорите, тези болници и лаборатории работят с безплатно предоставени тестове. Пределната цена, която те могат да определят за пробовземането и административната работа, свързана с отчитането на резултатите в НЗИС и издаването на сертификат за изследване, е до 10 лв.

Проверка в списъка обаче показва, че в някои области предлагането ще е изключително ограничено, а в област Русе все още няма подписан договор с нито една лаборатория. В Кюстендил има само една – в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“. Във Видин, където в момента има огромна заболяемост, са само две – в „Биомед“ и „Св. Иван Рилски“. Две са и във Враца – в „Нов медицински център“ и в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. В Кърджали също са две – в „Клинилаб“ и „Рамус“.

В София тепърва чакат получаване на договорите си 11 лаборатории. Сред тях обаче са големите вериги „Цибалаб“, „Рамус“ и „Кандиларов“, така че вероятно местата за правене на безплатни тестове ще са повече. Не е изключено обаче те да се окажат и недостатъчни за хилядите работещи, които имат нужда от тест, да не говорим за хилядите желаещи да ходят по концерти, ресторанти и пр. Всички тези хора се струпват в лабораториите заедно с десетки болни, потвърждаващи инфекцията си.

 

Пълня списък можете да изтеглите ОТТУК

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар