Къде са истинските държавници?

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Александър Дунчев:
Вижте колко ни е жалка държавата на фона на историята!
Обясняват се разни чиновници имало ли-нямало ли незаконни сечи в Карловско…

Къде са онези истински държавници от началото на миналия век, да излязат и да обяснят на хората днес, че от селата Каравелово и Богдан след потопа нямаше да има и следа, ако не беше канския труд на поколения лесовъди и милиони доброволци през миналия век да укротят поройните реки из цялата страна с изграждането на хиляди баражи и да защитят почти всички населени места в страната от наводнения, ерозия и безводие чрез залесяването на близо 20 милиона декара нови гори върху унищожените през вековете от пожари, сечи, паша и ерозия български земи.
Държавници, които да спрат незаконните сечи, да върнат професионалистите в горите и да се продължи делото на българите от миналия век, за да защитим България от настъпващите климатични промени и свързаните с тях природни бедствия.
Вижте снимките от архива на ДГС Радомир към ЮЗДП – България е била пустиня от камъни, от които днес няма и следа – лесовъди, ученици, военни се хвърлят преди век да градят баражи и залесяват голите баири на Голо Бърдо над Перник и Радомир, и в цялата страна. И България за век се преобразява в зелен оазис, който днес пази и селата, и водата, и гората!
Вижте и снимки от книгата „Укротяването на пороите“ как лесовъди и доброволци са градяли баражи и са залесявали гори по поройните реки и земи над Карлово!
Историята помни всичко, но има ли кой да чете и да напомня за тези велики дела, без които днес в карловско жив човек нямаше да е оцелял. От космоса се вижда дори как чрез залесяванията на борови гори е преобразен целия ерозирал ландшафт над наводнените днес Каравелово и Богдан, без които гори тези села след потопа нямаше вече да ги има!
Но има и надежда!! Все още има стопанства и лесовъди, които се борят за гората и хората! Малко подкрепа им дайте, и ще се справят и с климатичните промени, и с пороите, и с незаконната сеч. Вижте снимки от ДГС Благоевград, ДГС Кресна и ДГС Петрич (Първомай), където и днес продължават да се ремонтират баражи и да се залесяват гори, там където са унищожени.
Но няма да ги видите да излязат по телевизията и да обясняват и да разказват, защото ги е страх – всеки, който има мнение бива наказван, и всеки, който смее да разкаже как партиите унищожават горите – уволняван! Но това ще се Промени, и държавността ще се върне в горите! Като първа стъпка – с тези кадри и с разказите на лесовъдите в забележителни албуми за грижата в горите, като този на ЮЗДП: https://fliphtml5.com/akztc/jfsw

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар