България социализъм

Къде щяхме да сме, ако не ни бяха натресли демокрацията?

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С 40 работещи предприятия, без безработица, със здравеопазване, образование и работа. С гарантирани пенсии, социални пакети, санаториуми, почивни бази. Най-дългата промишлена зона в Северна България от Гривица до Долни Дъбник (20 км).

Щях да съм в град без дрехи втора употреба, без затворени магазини, със 100 000, а не с 35 000 население (статистиката лъже, предполагам, че знаеш, да не вземеш да ми цитираш уикипедия!)
Щях да съм в град без престъпност, без хора, търкащи билетчета с нездрав блясък в очите, без хазартни зали.
Град, в който хората не се притесняваха от криминална хроника, и оставяха ключове от апартамента си под изтривалката, и всички го знаеха!

Щях да съм в град, където децата да играят навсякъде из града, без да се тревожа. Нямаше да има и джендър-пропаганда. Град, където момчетата стават мъже, а момичетата – жени. Момчетата бяха гаджета с момичетата, женеха се, раждаха се деца и нямаше нищо по-хубаво от това. Щеше да има най-голямата АГ болница на Балканите, която остана в строеж 30 години вече, също като магистрала „Хемус“, която чакаше моя край.
Щях да съм в град с поне 7-8 дискотеки, плюс още толкова в близките села, където заведенията са пълни, но дрога и оръжие нямаше.

Щях да съм в град пълен с безплатен и лесно достъпен масов спорт!!! А не вход на стадион да се превърне в битак за коли.
Щях да съм в град, където учителите са уважавани хора, а не ровещи в кофите за боклук, за да оцеляват.

Щях да съм в град, където на 100 000 души има само една банка, която даваше нисколихвени кредити и в предприятията работеше каса (без никакви лихви). Нямаше съдебни изпълнители, които да изхвърлят хората на улиците.
Щях да съм в град с поддържани паркове, в които да има младежи с китари по нощите. В „Кайлъка“ да има работещ летен театър, от който не лъха аромат на кюфтета. Щеше да има езера с вода, лилии и водоплаващи птици.
Щях да съм в град с поне 5-6 кина, работещ театър и работеща опера с пълни зали на всяко представление.
Щях да съм в град без бездомници, бедни, и зарязани от Бога и държавата хора.
Щях да съм в град, където „милицията“ не се шегува, а при престъпление следва залавяне, бой, съд и наказание!
И не смятам, че щеше да ми е зле. И всичко не е „гола“ носталгия. Моето поколение го видя с очите си, а за поколението на сина ми вече е „фентъзи“.
Кое не е така?

Meri Nikolova

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар