Кънгресът не е разрешил на Байдън да удари Йемен. От партията му бесни

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Членове на Демократическата партия на САЩ осъдиха решението на американския президент Джо Байдън да удари позициите на хусите в Йемен. Това пише вестник „Политико“ на 12 януари.

Група прогресивни демократи законодатели реагираха яростно на решението на президента Джо Байдън да отмъсти на подкрепяните от Иран хуси в Йемен, без първо да поиска одобрение от Конгреса“, се казва в статията.

Демократите казват, че обосновката на решението на администрацията на Байдън „въз основа на присъщото право на индивидуална и колективна самозащита съгласно Хартата на ООН нарушава чл. 1 от Конституцията на САЩ, според който военните действия трябва да бъдат разрешени от Конгреса. Както беше посочено, американският лидер е уведомил законодателния орган, но не е поискал одобрение.

Лидерът на прогресивната група Прамила Джаяпал го нарече неприемливо нарушение на конституцията. Освен това представителят Ро Хана отбеляза, че Байдън е трябвало да дойде в Конгреса, преди да „вкара Съединените щати в нов конфликт в Близкия изток“.

В същото време Fox News съобщи, че републиканците в Сената на САЩ са подкрепили решението на лидера на страната да нанесе ударите. Те казаха, че действията на администрацията на Байдън са „закъснели“, но ги приветстваха.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар