Кънчо Стойчев: Вероятността да се стигне до нови избори е значителна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Вероятността да се стигне до нови избори е значителна. Новите избори са неизбежни. Въпросът е дали ще бъдат през служебен кабинет преди президентските избори, или след президентските избори“, това заяви социологът Кънчо Стойчев пред БНР.

„Победител има. Няма спор, че това е ГЕРБ. БСП падна поради напълно грешна стратегия и поведение на лидера на партията. Става дума за сбъркана политика. БСП, бидейки най-голямата опозиция в парламента, не намери никакъв начин да обедини опозиционно настроените българи„, подчерта той.Относно малката разлика между „Демократична България“ и ДПС той заяви, че гласовете на ДПС са винаги в определени рамки и няма нищо неочаквано, а резултатът на „Демократична България“ е добър.


Изявленията на премиера Бойко Борисов от снощи според Стойчев имат два аргумента – излизане от медицинската криза и единство при завършване на процеса на разпределение на европейските фондове.

„Предложението е напълно разумно, но вероятността то да бъде реализирано е много ниска“, коментира още Стойчев.

По думите му Слави Трифонов не би подкрепил ГЕРБ и да „вземе такъв завой“, защото избирателите му са го изпратили за друго в парламента и той има по-дългосрочна стратегия.

„Въпросът е дали той би искал да управлява, зависим на всяка своя крачка от ГЕРБ. Отговорът е „не“. Основната задача, която си поставя тази партия, е промяната в България. Тази промяна започва, тя не свършва с тези избори„, категоричен бе той.

„Има нова картина в страната, доминира опозиционният вот. Съотношението от лятото 2:1 в полза на опозиционно настроените български избиратели е останало и се е проявява на изборите“, каза още Стойчев.

Той отбеляза, че организацията на изборите е била „прилична“, над 3 милиона българи са гласували – „напълно легитимно гласуване“.

Неприятни сцени с покупки на гласове имаше, както винаги, но без да повлияят същността на основните резултати“, изтъкна социологът.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар