„Пари има“. Зеленски напъна максимално Украйна да произвежда оръжия

Кървавия клоун Зеленски избил стотици хиляди Украинци предаде и спонсора си!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Олигархът Коломойски предпочете ареста

Украинският милиардер Игор Коломойски отказва да плати гаранцията, определена му от Шевченковския районен съд на украинската столица Киев и през следващите два месеца ще бъде в следствения арест. Гаранцията, която трябваше да бъде внесена, бе в размер на 509 млн. гривни (около 13,7 млн. долара).

Коломойски е обвинен в мошеничество и легализация на имущество, получено по престъпен път. Адвокатите му подготвят обжалване. “Установено е, че през 2013-2020 г. Игор Коломойски е легализирал повече от половин милиард гривни (12,5 млн. евро), като ги е прехвърлил в чужбина, използвайки инфраструктурата на контролирани банкови институции”, се казва в изявление на украинската служба по сигурността.

Коломойски е един от най-богатите хора в Украйна и бивш спонсор на сегашния президент Володимир Зеленски – бизнесменът спонсорираше шоуто на Зеленски и предизборната кампания на Зеленски през 2019 г.

През 2021 г. САЩ го включиха в санкционен списък заради “участието му в значителна корупция”, а в края на 2021 г., преди Русия да започне пълномащабната си инвазия, Зеленски започна кампания срещу олигарсите.

Руският президент Владимир Путин коментира ареста на Коломойски така: “Е, това е просто един уникален измамник! Той измами нашия Абрамович. Както се казва в нашите кръгове на просветената интелигенция, той го преметна. Подписаха договор, Абрамович му преведе няколко милиарда долара, но той не завърши сделката, прибра парите в джоба си.

Когато го попитах [Абрамович]: “Защо го направи?”, той отговори: “Дори не ми е хрумвало, че това е възможно”.

EXPRESS TV


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар