Кърджалийци: ПКП Караянчева да бъде глобена така, както кмета на Калофер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цвета Караянчева да бъде глобена по същия начин, както кмета на Калофер. За това настояват в сигнал до премиера, институциите и медиите граждани на Кърджали.

Същото искат те и за областния управител на Кърджали Никола Чанев. “Кърджали на Йордановден се превърна в градски събор със стотичи хора без спазване на заповеди и противоепидемиологични мерки от председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева и областния управител г-н Никола Чанев.

Ние не разбираме как така се глобява кмета на Калофер, а създателят на законите в България наруша закона и това се крие от обществеността и услужливо не се вижда”, се посочва в сигнала.

За къджалийци спазването на традицията е нещо много хубаво, но “за 15 човека налагате глоби, а за 250 събрани на едно място, половината без маски се подминава с лека ръка”.

“Затворихте ни бизнесите, малки местни заведения и магазини фалират, а в същото време г-жа Караянчева си прави военен парад и 200 гости в центъра на Веселчане и никой нищо не казва и се замита под чергата”, пишат възмутените граждани.

“Не просто подаваме сигнал за този неморален, нехуманен, а и престъпен акт, не просто искаме глоба за Председателя на Народното събрание, а търсим своето право на живот както досега. Колкото и да се опитваме да разберем и да бъдем съпричастни към мерките издадени от Вас, смятаме, че те явно са направени за простолюдието.

Разбираме, че идват и избори и вие си търсите начин да изкарате вашите гласове, но едва ли начинът е чрез човешки животи! Нашият живот!”, пише още в писмото.

Изрично писмото е неподписано и е упоменато, че хората се страхуват да си кажат имената, за да не бъдат след това репресирани.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар