Къща за гости на ГЕРБер: Само за собственика и ще пуска, който си иска

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две къщи за гости в село Караполци, до София. И двете не работят.

Екип на БТВ отиде на място, за да провери функционират ли къщите за гости, построени по европроекти.

Къщите са избрани на произволен принцип от регистъра на Държавен фонд Земеделие“ и са посторени върху имоти на едно и също лице.

Едната се състои от къща за живеене и голям гараж. Няма табела, че предлага нощувки.

По европейска програма тя е субсидирана с над 391 хил. лв. и е в експлоатация от 2015 година. По закон тя трябва да работи 5 години след построяването ѝ, което означава, че и днес трябва да приема гости.

По думите на Тодор Гергов, жител на селото, тази къща никога не е приемала гости, а в нея живее собственикът ѝ. „Пълен фалш е тази къща. Преди две години искаха едни руснаци да отседнат, но собственикът каза, че къщата си е негова и ще пуска, който си иска“, добави Гергов.

Другата къща се намира на съседната улица. Тя разполага с две сгради за живеене, гараж и барбекю. Тя е получила евросубсидия от 336 хил. лв.

По думите на кмета на селото и двете къщи са собственост на една фамилия.

Проверки на построените с европейски пари къщи за гости текат в цялата страна, след като избухна скандалът със зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и къщата за гости, която все още не се знае на кого е и с какви пари е построена. След скандала той подаде оставка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар