Кючуков: В ЕС все по-трудно ще се взимат солидарни решения – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кючуков: В ЕС все по-трудно ще се взимат солидарни решения

стоп кадър/НОВА НЮЗ

Въпросът за правителството не опира до личността, а до политическите позиции и подкрепата, която то би имало. За съжаление, сме изправени пред две опции, които се вписват в графата “повече от същото”. Първата е управлението на едни до болка познати партии или личности, втората е нови избори. Управляващите доскоро имат много сериозна отговорност и тя е в това, че те убиха вярата, че е възможна алтернатива на това, което имаме от много време. Това каза бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков в “Денят на живо” по NOVA NEWS.

Той коментира и политическата ситуация в Европа.

“Процесът на милитаризация на международните отношения е очевиден. България е сериозен производител на оръжия и може да търси своето място тук, но сигурността не се крепи само върху оръжията”, коментира още бившият зам.-министър.

Той посочи, че има сериозно одесняване на Европа, което се изразява не само с нарастване броя на евродепутатите от този спектър.

По негови думи всяко предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде по-трудно. “Рязко се засилва националистическото, което ще направи намирането на компромис и солидарни решения в ЕС много по-трудно. Това ще се отрази на формирането на европейските институции”, каза още Кючуков. Той допълни, че за Мелони вече се говори като за човека, който ще определи новия председател на Европейската комисия. “Това е форма на сътрудничество между център – дясно и крайно – дясно”, допълни още експертът.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар