К-19 по света: Негативен PCR за влизане в редица държави – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Главна дирекция “Гранична полиция” е получена информация, че от днес сръбските гранични власти не изискват PCR тест от влизащите в страната български граждани.

Ограниченията за влизане отпадат също за влизащите от Република Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Черна гора, обявиха от външното ни министерство. 

Сърбия въведе задължителен отрицателен резултат от изследване с PCR на 20 декември. Там към момента заразените са 366 191 души. Починали са 3664 души, а са се излекували 31 536.

Около 110 хил. души са се записали за ваксиниране против коронавирус през първите два дни от началото на работата на специализирания сайт. Половината от записалите се граждани са от Белград, а 30% са написали, че искат да се имунизират с която и да е ваксина, предаде bTV. В Сърбия за употреба са разрешени пет ваксини – американските на “Пфайзер”/”Бионтех” и “Модерна”, британската на “Оксфорд”/”АстраЗенека”, руската “Спутник V” и китайската “Синовак”.

Екип на СЗО проучва възникването на вируса в Ухан

Международни експерти на Световната здравна организация пристигнаха в Китай, за да разследват как е възникнал коронавирусът. Очакваше се екипът да започне своето проучване в Ухан в началото на януари, но Пекин забави разрешението за влизане в страната.

Чуждестранните специалисти ще работят заедно с китайски учени, но първо ще бъдат поставени под карантина за срок от две седмици. Делегацията е от 10 експерти от различни държави, съобщи bTV.

Турция започва имунизации с китайски препарат

Турция започва имунизации с китайския препарат на “Синовак”. Първи ще са бъдат ваксинирани медиците и хората над 65-годишна възраст. Здравният министър бе първият, на когото поставиха ваксината часове, след като турската агенция по лекарствата я разреши.

Първата пратка от тази ваксина пристигна в края на декември, но Турция проведе собствени изпитания на препарата преди да бъде дадено одобрение за използването му. Страната преговаря за доставки и на руската ваксина, както и на тази на “Pfizer” и “BioNTech”. Турция бе тежко засегната от пандемията. Около 23 хиляди души починаха. Все още в сила е вечерен час през седмицата и пълно затваряне през почивните дни.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар