Лавров

Лавров: Западът тласка световната икономика към унищожение, за да “даде урок” на Москва

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Санкциите, наложени от западните страни срещу Русия, няма да отпаднат в дългосрочен план. Западът е насочен към унищожаване на световната икономика, за да даде урок на Москва. Това каза руският външен министър Сергей Лавров, съобщават руски медии.

“Ние прекрасно разбираме, че санкциите, наложени срещу нас в обозримо бъдеще, а и в далечно бъдеще, няма да отпаднат, това твърдят авторите им. Но честно казано, вие попитайте ме, ние не се нуждаем от това и не защото избираме изолация, а просто защото Западът реши да унищожи световната икономика в името на задачата да даде урок на Русия, да попречи на Русия да играе роля на международната арена, която подобава на нейната история, размер, възможности”, добави още Лавров.

“Въпреки че Западът винаги, когато се обсъждат най-общо проблемите на едностранните ограничителни мерки, се кълне, че води политика, при която санкциите не са насочени срещу цивилното население, това е лъжа. Точно това правят.  Целта на Запада е да провокира безредици в Русия и да настрои хората срещу властите в страната”, каза Лавров.

„Вашингтон по същество съсипва своите европейски васали и позволява на своя военно-промишлен комплекс да печели пари. Той наложи и продължава да налага скъпия американски втечнен природен газ на Европейския съюз, принуждава европейските компании с неговите егоистични закони да прехвърлят предприятия в чужбина – там, където базовите разходи са по-ниски, и като принуждава ЕС да изостави всичко руско, Вашингтон продължава да купува уран от Русия и други критични материали”, заяви Лавров.Източник: “Труд”

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар