Лавров

Лавров: Колкото повече Киев отлага преговорите, толкова по-трудно ще бъде да се постигне споразумение по-късно

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че колкото повече Киев отлага преговорите с Москва, толкова по-трудно ще бъде да се преговаря по-късно, съобщават руски медии.

„Президентът на Русия Владимир Путин многократно е казвал, че ние не се оттегляме от преговорите, но тези, които се оттеглят от преговорите в Украйна, трябва да разберат, че колкото повече забавят, толкова по-трудно ще бъде да се преговаря по-късно”, отбеляза външният министър в ефира на предаването “Вести”. “Това е нашата официална позиция, пак ще кажа, на фона на забраната за преговори, която беше подписана от украинския президент Владимир Зеленски, това позицията не трябва да повдига никакви въпроси.

Лавров каза, че отмяната на указа на украинския президент Владимир Зеленски за забрана на диалога с Москва трябва да бъде първата стъпка за преговорите между Руската федерация и Украйна.

Помолен да коментира изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, че ако започнат руско-украински преговори, САЩ ще се присъединят към тях, министърът отбеляза, че е прочел това изявление.

“Прочетох това изявление. Наистина е странно. Поне преди година, или дори по-рано, не помня, Зеленски подписа указ, който забранява воденето на каквито и да било преговори с правителството на Владимир Путин, за това „се знае на целия свят. И ако тези, които ръководят този режим, са решили, че украинците трябва да са готови за преговори, тогава, вероятно, първата стъпка трябва да бъде желание или заповед за отмяна на това указ, който, повтарям още веднъж, забранява преговорите”, добави Лавров.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар