Лавров: Крим завинаги ще остане с Русия и Западът не може да промени това

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Крим завинаги ще остане с Русия. Западът начело със Съединените щати не може да промени това, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

В интервю за телевизия „Крим 24“ Лавров нарече присъединяването на полуострова към Русия „епохално събитие в най-новата история на страната“.

„Преди седем години, в пълно съответствие с международното право, вие гласувахте за влизането на полуострова в състава на Руската федерация“, каза той.

По думите му това е бил единственият начин за защита на интересите, достойнството и живота на кримчани на фона на „заплахите от страна на националистите и неонацистите, които дойдоха на власт в Киев в резултат на антиконституционния въоръжен преврат“.

 

 

На произведения на 16 март 2014 г. в Република Крим и град Севастопол референдум над 97% от участниците се обявиха за независимост от Украйна и присъединяване към Русия.

Още в края на февруари на полуострова бяха прехвърлени руски войници без опознавателни знаци. Съединените щати, Европейския съюз и Украйна квалифицират тези събития като анексиране на суверенна украинска територия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар