Лавров: Нахалството на англосаксонския алианс няма предели. Убеждаваме се в това всеки ден

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нахалството на англосаксонския алианс няма предели. Убеждаваме се в това всеки ден.

Вместо да спазват задълженията си според Хартата на ООН и да уважават (както пише там) суверенното равенство на държавите, да не намесват във вътрешните работи на други страни, Западът ежедневно чрез посланиците си във всяка една столица, без изключение, не само от арабския свят, но и други региони изпраща ултиматуми, арогантно шантажира въз основа на някои си субективни ситуации.

Той директно заплашва събеседниците си, че ще съжаляват и ще понесат наказание, ако не присъединят към санкциите срещу Русия. Това е открито неуважение към суверенни държави.

Реакцията, която виждаме от страна на арабските държави, както и от всички останали държави в Азия, Африка и Латинска Америка, показва, че тези страни не искат да погазват националното си достойнство, изпълнявайки като подлизурки всики заповеди на „старши другари“. Тази ситуация още веднъж демонстрира колониалното мислене на западните страни, което не е изчезнало. САЩ и Европа в своя исторически стил все още мислят с колониални категории от времето, когато са могли да диктуват на всички останали. Това е лошо, тъжно и противоречи на историческия процес, тъй като обективно днес се оформя многополюсен свят“.

Цялото интервю:
🔗 https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1814963

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар