Лавров

Лавров: На срещата на върха на БРИКС ще бъде обсъдена общата валута на организацията

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Сериозните държави със самочувствие разбират много добре какъв е залогът. Те виждат подлостта на господарите на сегашната международна парична система и искат да създадат свои механизми за осигуряване на устойчивост на своите икономики, които да бъдат защитени от западните директиви“. Това съобщи днес руският външен министър Сергей Лавров.

 

Темата за създаването на валута на БРИКС ще бъде обсъдена на срещата на върха на организацията в края на август, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред журналисти след разговори с президента на Ангола Жоао Луренко.

„Точно в тази посока идват инициативи, заявени съвсем наскоро, за необходимостта да се помисли за създаване на вътрешни валути в рамките на БРИКС, в рамките на Общността на латиноамериканските и карибските държави. Това със сигурност ще бъде обсъдено на срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе в Южноафриканската република в края на август и на която ще бъде поканена група африкански държави, включително, както разбирам, президентът Луренко“, каза руският първи дипломат.

„Сериозните държави със самочувствие много добре разбират за какво става въпрос“, отбеляза Лавров. „Те виждат подлостта на господарите на сегашната международна валутна система и искат да създадат свои механизми за осигуряване на устойчивост, които да бъдат защитени от външната директива“, добави той.

Източник: ТАСС

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар