Сергей Лавров

Лавров: Не можем да разчитаме на западните ни колеги нито в една област на живот от стратегическо значение

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

🇧🇬 Предлагаме на вашето внимание откъс от интервюто на Министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров пред индийската телевизия „Индия тудай“ от 19 април т.г.:

Русия е изправена пред санкциите през дълго време: отначало имаше поправка „Джексън-Ваник“ (след това беше отменена), Акт „Магнитски“, „наказаха“ ни за свободното изявление на волята на кримчани и за подкрепата на тези, които се изказваха за Минските споразумения, които украинското правителство не искаше да изпълнява.

Стигнахме еднозначен извод: не можем да разчитаме на западните ни колеги нито в една област на живот от стратегическо значение: продоволствената сигурност (сами я осигуряваме след 2014 г.), отбраната и други стратегически области, в които се разработват напреднали технологии, високотехнологичните производства, които ще определят бъдещето на човечеството.

Нямахме време да постигнем самодостатъчността във всички тези области, но в повечето случаи сме решили този проблем. Отворени сме за сътрудничество със всички страни, които не използват нелегални, незаконни едностранни мерки, нарушаващи Хартата на ООН.

Цялото интервю:

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар