Лавров: Подкрепата за режима в Киев е кулминацията на антируския курс на Вашингтон

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подкрепата на режима в Киев беше кулминацията на антируския курс на Вашингтон — Лавров.

По-рано съобщихме: Лавров към Украйна: Къде ви е достойнството, непрекъснато молите за нещо САЩ, превърнахте народи си в просяк!

Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че украинските власти непрекъснато молят за нещо от САЩ, включително по въпроса за присъединяването към НАТО, и изрази мнение, че това е недостойно за украинския народ. Това заяви той в контекста на ситуацията със Северен поток 2.

„Нашите украински приятели непрекъснато се опитват да доведат тази тема (за Северен поток 2) до нивото на истерия. При тях това се е превърнало в навик, в правило — да измолят нещо от Запада. Ето Северен поток: спрете го! Но ако не можете да го спрете, тогава ни дайте пари като компенсация … И ни пуснете в НАТО, в Европейския съюз, ние сме готови за това от дълго време. Те просят ли просят“, цитира РИА Новости думите на Лавров.

Според него страната трябва да има „поне някакво достойнство“.

„Украинският народ е с богата история, той заслужава да бъде творец, а не просяк с постоянно протегната ръка“, добави Лавров.

По-рано в Киев заявиха, че се надяват да подпишат отделен документ за гаранциите от Запада след въвеждането на Северен поток 2 в експлоатация. Ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак отбеляза, че механизмът на санкциите срещу Русия, въведен по-рано от Запада, работи.

Изграждането на газопровода беше напълно завършено сутринта на 10 септември.

Както бе отбелязано от Държавния департамент, Вашингтон няма да спре усилията си да повлияе на проекта.

Също така, украинският лидер Владимир Зеленски по време на форума YES Brainstorming обяви готовността на Украйна да се присъедини към НАТО.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар