Лавров: Русия няма нужда от „парадните“ ценности на Запада

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия не се нуждае от ценностите, пропагандирани от западните страни по време на така наречените „паради“, насърчаващи нетрадиционните сексуални отношения в столиците на Европейския съюз.“ Руският външен министър Сергей Лавров заяви това на среща с представители на Асоциацията на възпитаниците на съветските и руските университети в руското посолство в Бангладеш на 8 септември, съобщава „Известия“.

„Тези западни ценности, които понякога виждаме на парадите в европейските столици… Ако искат да привлекат православни християни, мюсюлмани, будисти, индуси към тези ценности, ние нямаме никаква нужда от тях. Нека се забавляват, а нас да оставят на мира„, каза руският външен министър.

Лавров подчерта, че в Европа всичко това се прави доста агресивно и точно там е разликата между така наречените „западни демокрации“ и останалия свят.

„С това те искат да кажат само едно: тяхната система на власт и организация на държавата – западната система – е идеална и затова всички останали трябва да я вземат за пример. А американците са за това тази система на управление да се разпространи по целия свят. И всеки, който не е съгласен с тях, се обявява за автократ„, обобщи Лавров.

Преди това, на 19 август, Лавров отбеляза, че русофобската същност на много от бившите партньори на Русия, скрита под маската на лицемерие, сега се проявява в пълния си блясък.

На 6 септември Министерството на науката и висшето образование, съвместно с президентската администрация, представи курс на тема „Основи на руската държавност„. Задачата на новата дисциплина е да формира „координатна система, в която ще живее и ще се развива руската младеж“. Беше отбелязано, че концепцията, предложена от руския президент Владимир Путин, е само началото на дългосрочна работа по развитието на младото поколение, разбиращо ролята на своето мястото и на своята страна в съвременния свят.

На 11 юли 2022 г. Комитетът по информационна политика на Държавната дума предложи пълна забрана на пропагандата на нетрадиционните сексуални връзки в Русия. Беше предложено като цяло да се разшири забраната за пропагандирането на ЛГБГ без оглед на възрастта на аудиторията и да се въведе административна отговорност за такава пропаганда чрез разширяване на член 6.21 от Кодекса за административните нарушения, който досега обхващаше само пропагандата сред непълнолетни.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар