Лавров

Лавров: Русия разполага с информация за опит за взрив на газопроводите “Турски поток” и “Син поток”

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия разполага с информация за опити за взривяване на газопроводите “Турски поток” и “Син поток” в Черно море. Това каза руският външен министър Сергей Лавров на среща с представители на Бангладешката асоциация на възпитаниците на съветски и руски университети в руското посолство в републиката, съобщават руски медии.

„Сега, когато всички настояват да им позволим отново да изнасят зърно, ние не им забраняваме, просто няма да ги пуснем през хуманитарните коридори, които бяха отворени и, които бяха използвани за изстрелване на тези надводни и подводни атакуват превозни средства не само нашите военни кораби, но и цивилни. И се опитаха да атакуват военни кораби, които патрулираха по трасето на газопровода „Турски поток” и газопровода „Син поток”. Те започнаха да патрулират в тези участъци на Черно море, защото има информация, че се опитват и да ги взривят, както бяха взривени Северните потоци”, допълни още Лавров.

Според него Украйна е използвала хуманитарни коридори в Черно море, за да атакува руски граждански и военни кораби, охраняващи енергийната инфраструктура.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар