Лавров

Лавров: Формулата на Зеленски за мир е абсолютно нереалистична

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров по време на пресконференция след речта си пред общото събрание на ООН в Ню Йорк вчера.

Според руския външен министър предложението на ООН за зърнена сделка не може да бъде прието. Лавров заяви, че никое от обещанията, дадени на Русия, не е било изпълнено.

А именно – връщане на основната селскостопанска банка към SWIFT системата, свободен достъп на руски кораби до пристанища в Средиземно море и други европейски портове, а също и решение на въпроса със застраховките, които са увеличени 4 пъти.

“Ние се ръководим от голата истина, а тя е: Зеленски и всички, които го управляват във Вашингтон, Лондон, Брюксел, в един глас и твърдо обясняват, че няма никаква друга основа за мир освен формулата на Зеленски. А формулата на Зеленски – тя може да бъде описана по различен начин, но е абсолютно невъзможна за реализиране. И всички го знаят”, заяви Лавров.

Руският първи дипломат коментира и ситуацията в Нагорни Карабах, като отбеляза, че Армения и Азербайджан са успели да решат спора си, въпреки продължаващата несигурност в региона.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар