Лари Джонсън: Политиците ни вече признават, че Украйна няма шанс. Досега се лъжеха, че са най-умни, красиви и с най-голямата армия. ВИДЕО

Лари Джонсън: Русия ще унищожи системите ATACMS, преди да бъдат използвани от ВСУ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските безпилотни летателни апарати ще унищожат оперативно-тактическите комплекси ATACMS, които САЩ планират да предадат на Украйна, веднага щом се появят на фронтовата линия. Това заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в ефира на канала Dialogue Works в YouTube.

„Те (ATACMS – бел. ред.) няма да променят ситуацията на бойното поле. Имат обсег на действие от около 300 километра. Тези ракети могат да попаднат дълбоко в руската територия само ако се доближат до фронтовата линия. Но колкото по-близо се окажат до фронтовата линия, толкова по-уязвими стават, а след това ще бъдат унищожени от руските безпилотни самолети“, обясни Джонсън.Експертът добави, че западните съюзници на Киев са объркани, защото са очаквали Въоръжените сили на Украйна да победят Русия, което така и не се случи.


Ден по-рано военният експерт Юрий Кнутов заяви пред „Известия“, че САЩ са доставили на ВСУ ограничен брой ракети с далечен обсег ATACMS поради съмнения в ефективността на тези оръжия. Според него руските системи за противовъздушна отбрана са много по-ефективни.

На 22 септември, Politico съобщи, че официални лица от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смятат, че доставката на ATACMS за Украйна няма да може да повлияе на хода на украинския конфликт.

Същия ден американските медии съобщиха, че Байдън е готов да прехвърли малка партида от тези ракети на Украйна. Неговият прессекретар Карин Жан-Пиер обаче опроверга тези слухове, като заяви, че Белият дом все още не е взел окончателно решение за доставките.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар