Левски пусна нови артикули от колекцията „Памет“ – БГ Футбол – efbet Лига

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В навечерието на светлите християнски празници сдружение „Сини сърца“, съвместно с ПФК Левски, представя фрагменти от синята история с нови артикули от колекция „Памет“. На пазара са пуснати значки, като приходите от тях ще отидат за школата на клуба.

„Серията от значки „Емблеми на СК Левски“ стартира с 2 малко познати символа, утвърждаващи клубната идентичност през първата половина на ХХ век.

През 1919 г. отборът на СК Левски играе официалните си срещи с ризи и вратовръзки. Емблемата върху тогавашния екип представлява диагонално разполовен щит, съставен от оригиналните клубни цветове – жълто и червено.

Вторият знак от поредицата краси светлосините фланелки на СК Левски в периода 1920-1923 г. Тази емблема е измислена и изрисувана от Цветан Генев – Цеко Генерала, един от основателите на клуба и капитан на отбора.

Значките са изработени в ограничен тираж от 200 броя и могат да бъдат закупени от официалния магазин на Левски на цена от 20 лева всяка. Приходите от продажбата на тези артикули отиват в подкрепа на детско-юношеската школа на клуба.

Пази името на Левски чисто“, пише в съобщението на Левски и сдружение „Сини Сърца“.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар